Bevezetése után kevesebb, mint egy évvel elkészült a százezredik Peugeot 2008

 

 

 

 

A PEUGEOT 2008 kereskedelmi bevezetése óta még egy év sem telt el, és a városi crossover máris elérte a százezres gyártási darabszámot.

A „Garantáltan Francia Termék” védjeggyel ellátott és a mulhouse-i üzemben gyártott százezredik 2008-ast, Corinne Spilios, a mulhouse-i üzem igazgatójának és Xavier Duchemin, a PEUGEOT France ügyvezető igazgatójának jelenlétében adták át tulajdonosának.

 

A Genfi Autószalonon világpremierként bemutatott PEUGEOT 2008 – melynek megjelenése a 208 Gti és XY bevezetése után a márka B-szegmensbeli kínálatának megkoronázása –, több mint 100 000 megrendeléssel a 2013-as év valóságos bestsellerévé vált.

 

A PEUGEOT 2008-at, melyet kizárólag a mulhouse-i gyáregységben gyártanak a világ összes piaca számára (kivéve Kínát és Latin-Amerikát), 2013 szeptemberében a „Garantáltan Francia Termék” védjeggyel láttak el, hiszen alkatrészeinek 73%-át Franciaországban gyártják. Ezenfelül 5 csillagot kapott az Euro NCAP törésteszten, és az egyetlen modell saját kategóriájában, amely Grip Control technológiával rendelkezik.

 

A modell kitűnő piaci indulásának köszönhetően, hamar meghódítva előbb a francia, majd az európai vevőket is, háromszor is szükségessé vált a mulhouse-i üzemben a gyártás növelése, elérve így a napi 680 gyártási darabszámot, ami azt jelenti, hogy bevezetése óta kétszeresére nőtt a gyártás mennyisége.

 

A PEUGEOT 2008 közel 10 díjat nyert el több országban: többek között Írországban, Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban, Lengyelországban, Törökországban, mindamellett pedig bizonyítja a PEUGEOT minőségi ugrását a B kategóriában, lévén hogy az eladások 68%-át felső felszereltségi szintű járművek képezik.

 

A százezredik 2008-as – párizsi régióból származó – tulajdonosa a mulhouse-i üzembe utazott a jelképes kulcsátadásra, melyen Corinne Spilios, a mulhouse-i gyár igazgatója, és Xavier Duchemin, a PEUGEOT France ügyvezető igazgatója is részt vett.